De beste schoenen voor een citytrip

De beste schoenen voor een citytrip

03-blog-mei-quistschoenen

Wanneer je een wandeltocht maakt, denk je aan je schoenen. Je komt naar onze winkel, laat je voeten opmeten en zoekt samen met onze specialisten de wandelschoen die het beste past bij jouw voet en het terrein waarop je gaat lopen. Je investeert in een goed paar, want je wilt graag pijnvrij en blarenvrij lopen tijdens je wandeltocht.

Gek genoeg zien we dat mensen voor hun dagelijkse schoenen vaak genoegen nemen met minder. Nog altijd lopen veel mensen op schoenen met een slecht, te hard voetbed of onjuiste pasvorm of maat. Wat we ook regelmatig zien: een mismatch tussen de schoen en de ondergrond. Hoge hakken en Antwerpse kinderkopjes gaan niet samen, net zoals flipflops of sandalen zonder demping op het harde straatwerk van de stad.

Het resultaat is vaak: pijnlijke, vermoeide voeten. Dat kan een flinke domper zijn voor je dagje uit. Wanneer iedere stap zeer doet, is de dierentuin, het pretpark of die mooie stad opeens niet meer zo leuk. Zonde! 

Met deze tips geniet je comfortabel én stijlvol van jouw dagje uit:

Draag platte schoenen.
Een hakje is natuurlijk prachtig, alleen heeft qua comfort grote nadelen. Alle druk komt op de voorvoet, waardoor je sneller last hebt van vermoeide voeten. Je kunt eenvoudig je enkel verzwikken door stoepen of ongelijk straatwerk. Met een platte schoen wordt de druk gelijkmatig verdeeld over je hele voet en heb je veel meer loopcomfort.

Kies schoenen met een goede demping.
In de stad of een attractiepark loop je vaak grote afstanden op een harde ondergrond. Je gewrichten krijgen met iedere stap die je zet een flinke klap. Een schoen met goede demping vermindert de belasting van jouw gewrichten. Dit is bij klachten aan de rug of knieën onmisbaar. Ook wanneer je geen klachten hebt, is een goede demping prettig. Het verhoogt je loopcomfort en zorgt ervoor dat je de hele dag met plezier loopt.

Zorg dat de schoen goed aansluit.
Wanneer een schoen losjes om je voeten zit, krijg je sneller blaren. Zit de schoen te strak? Dan knelt deze je voet af. Draag daarom schoenen die goed op jouw voeten aansluiten. Kies voor een veterschoen of een sandaal met verstelbare banden. Zo bepaal je zelf hoe je schoen zit en voorkom je klachten door te losse of te strakke schoenen. 

Vraag advies
Heb je geen idee welke schoen jou het meeste loopcomfort geeft? Kom dan naar onze winkel. Wij doen een vakkundige voetmeting, zodat we exact weten welke maat je hebt. Aan de hand van jouw maat, wensen en stijl zoeken we samen de mooiste sneaker of sandaal voor jouw dagje uit en dagelijkse stappen.

Blijf op de hoogte