De beste schoenen voor een winterwandeling

De beste schoenen voor een winterwandeling

Beste schoenen winterwandeling

Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes bij wandelen in de winterkou. Met een lekker warme muts, sjaal, wanten, thermobroek en jas aan is het genieten geblazen. Maar vergeet je wandelschoenen niet! Met deze stappers houd je ook in de winter warme voeten.

Joya Green Sierra STX M

Wanneer je wil lopen met een glimlach, kies je voor deze wandelschoen van Joya. Dankzij de Joya Active zooltechnologie heeft deze schoen een ideale combinatie van demping, rebound en stabiliteit. Zeker bij rugklachten, knie- en heupproblemen of andere gewrichtsproblemen zijn de schoenen van Joya een uitkomst. Deze lichte veterboot houdt je voeten warm en droog. Ze zijn getest op de Kilimanjaro, dus wij weten met zekerheid: met deze schoen ben je klaar voor een winterwandeling!

Meindl Tonale GTX

Meindl is natuurlijk hét wandelmerk bij uitstek. Met deze hoge lichtgewicht wandelschoen met Gore-Tex voering aan de binnenzijde houd je gegarandeerd droge en warme voeten. Dankzij het VarioFix systeem rond de hak heb je veel steun en zul je niet zo snel lippen. Ook dat is prettig op mogelijk modderig, winters terrein.

 

XSensible beige Oulu

Het oog wil ook wat. Deze wandelschoen van Xsensible is een schoen met attitude! De schoen combineert een modisch uiterlijk met fantastische loopeigenschappen. Het bekende ‘balansblokje’ van Xsensible zit in de zool verwerkt, waardoor je met iedere stap werkt aan je houding en balans. Natuurlijk is deze schoen ook waterdicht en heerlijk warm. Loop je vaak door hoog gras? Dan raden wij de XSensible Stretchwalker laarzen aan.

 

Stadler Salvenberg

Stadler is voor velen wellicht een wat onbekender merk, maar voor ons is het één van de favorieten. Stadler komt uit Tirol en maakt wandelschoenen met een verbluffend goede pasvorm. De Salvenberg is super licht, maar biedt toch heel veel stabiliteit. Waterproof dankzij de afwerking met Sympatex.

 

Lowa Blue Lady light GTX Ws

Houd je van soepele schoenen, dan is deze Lowa wellicht iets voor jou. Het is een lichte B-categorie bergwandelschoen met een zeer soepele schacht. Toch geeft deze hoge schoen je wel voldoende steun tijdens je winterwandeling. Je hebt daarnaast veel grip op ruig terrein.

Blijf op de hoogte