Deze zomer eropuit: ontdek de regio te voet

Deze zomer eropuit: ontdek de regio te voet

Wandelroute omgeving

Deze zomer eropuit: ontdek de regio te voet
Wil je de komende maanden je wandelschoenen goed gaan gebruiken? Ga dan te voet op ontdekking door onze eigen regio. Die is meer dan de moeite waard! Er zijn volop wandelmogelijkheden, bewegwijzerde routes en leuke evenementen waaraan je kan deelnemen.

Start bij de winkel
Bij ons kun je vanuit de winkel direct aan een mooie wandeling beginnen. De omschrijving van de route kun je gratis in de winkel afhalen. Het is een prachtige ronde van 18 kilometer, vanuit Hardinxveld-Giessendam door de polder. Echt een aanrader om te lopen. Maar we hebben meer leuke tips om de komende maanden waarbij comfortabele wandelschoenen goed van pas komen.

Lopen over een Lange-Afstand-Wandelpad (LAW)
Wil je eens een LAW-pad proberen? Bij ons in de buurt kun je aanhaken op het Nederlandse Pelgrimspad (466 km) en het Waterliniepad (350 km).

Nederlandse Pelgrimspad
Het Nederlandse Pelgrimspad (LAW 7)  is van origine geen historische pelgrimsroute. De landschappelijke variatie van het Pelgrimspad is fenomenaal. Van hartje Amsterdam naar Visé via het Groene Hart, het rivierengebied, het Brabants land en het heuvelachtige Limburg.

Waterliniepad
Het vernieuwde Waterliniepad is een aaneenschakeling van fraaie steden en oude vestingstadjes, zoals Volendam, Weesp, Naarden, Nieuwersluis, Culemborg en Gorinchem. Je loopt continu door prachtige natuur: de Vechtplassen, langs rivieren zoals het Gein en de Lek, en het Nationale Park de Biesbosch. Een gedeelte van deze wandeling is in de buurt van Hardinxveld.

Ontdek zelf de Brabantse Biesbosch
Eén van de gebieden waar de grutto’s neerstrijken na hun lange vlucht vanuit het zuiden, is de Biesbosch. Dit zoetwatergetijdegebied, het enige in Nederland, is een prima voedselgebied voor de vogels. Het waterrijke gebied is ook een uitstekend wandelgebied. In polder Hardenhoek zie je veel grutto’s. Dit gebied ligt ten westen van het dorp Werkendam en is wandelend te bereiken vanaf Biesbosch MuseumEiland, een museum over het ontstaan van de Biesbosch.

NS-wandeltocht
Houd je van reizen met de trein én wandelen? Dan is de ‘van treinstation naar treinstation’- wandeling ook wel de NS-wandeltochten genoemd, echt iets voor jou. Neem in Hardinxveld de trein naar Dordrecht en wandel naar station Gorinchem. Daar neem je de trein weer naar Hardinxveld-Giessendam.

Wandelevenement
Ook zijn er twee leuke wandelevenementen in de buurt: Vierdaagse Alblasserwaard en de Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek.

Vierdaagse Alblasserwaard
De 24e editie van de Vierdaagse Alblasserwaard zal van 25 mei t/m 28 mei 2022 plaatsvinden (incl. Streekparade op zaterdag). Vier dagen wandelen door de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden.

Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek
Op zaterdag 2 juli 2022 vindt de Waterlinie Wandeltocht Vestingdriehoek plaats. Een mooie wandeltocht in de buurt van Hardinxveld. Je kunt kiezen uit twee verschillende afstanden. En aan het eind van de wandeltocht is er een feestje bij de finish. Je wandelt door een landschap van rivieren en dijken met vestingsteden als Gorinchem en Woudrichem, fort Vuren, batterij onder Brakel, batterij onder Poederoijen, fort Giessen en als blikvanger Slot Loevestein in natuurgebied Munnikenland.

De beste wandelschoenen

Wil je weten wat de beste wandelschoenen zijn of ben je op zoek naar tips om nieuwe wandelschoenen te kopen? Ook daarvoor ben je bij ons aan het goede adres. Wij staan namelijk voor je klaar met een goed advies en een heel breed aanbod!

We wensen je de komende maanden veel wandelplezier op je fijne, nieuwe wandelschoenen!

Wandelse!

Blijf op de hoogte