Ga je deze zomer wandelen?

Ga je deze zomer wandelen?

blog-juni2024-zomer-wandelen-01_quistschoenen

Er is weinig vervelender dan warme, zweterige voeten in je wandelschoenen. Zeker in de zomer kan dit opspelen. Het vergroot je kans op blaren en zorgt ervoor dat je met minder plezier wandelt. Hoe klinkt het als wij vertellen dat je dit kunt voorkomen? Tijdens onze wandelweken van dinsdag 11 tot en met zaterdag 22 juni ontdek je er alles over in onze winkels én krijg je er een rugtas bij cadeau bij aankoop van wandelschoenen.

Zoals jullie wellicht weten, houden wij van lopen. Dat is geen goed gevonden marketingslogan, we menen het. Je vindt ons in de weekenden vaak op de wandelpaden in de regio en tijdens de zomervakantie gaan we het liefst de bergen in. We weten daarom vanuit onze vakkennis én vanuit onze wandelervaring wat er allemaal komt kijken bij de beste wandelschoen voor jouw voet en voor jouw tochten.

Stap 1: De voetmeting
We beginnen altijd met een 3D-voetscan, zodat we exact jouw lengte- en breedtemaat en drukpunten weten. We kennen de pasvormen van alle merken in onze collectie, zodat we direct al een eerste indicatie hebben van welke wandelschoen bij jouw voet kan passen.

Stap 2: Jouw wandeling
Waar ga je de schoen voor gebruiken? Ga je vooral door de Hollandse polder, loop je veel over asfalt of wil je een schoen waarmee je de Alpen in kunt? Ook dit vertelt ons veel over het type schoen dat je nodig hebt. 

Stap 3: In welk seizoen ga je wandelen?
Wanneer je vooral een mooi-weer-wandelaar bent, is het belangrijk je schoenkeuze daarop af te stemmen. In de zomer is het belangrijk om je voeten comfortabel, droog en zo koel mogelijk te houden. Daarom kun je het beste kiezen voor schoenen van een licht gewicht en met een ademende constructie, zoals mesh aan de bovenzijde. Dit voorkomt oververhitte voeten. Daarnaast adviseren wij om speciale wandelsokken te dragen. Deze drogen snel, waardoor je minder kans hebt op blaren. 

Stap 4: Passen en proeflopen
We zoeken samen een aantal schoenen uit, waarop je in de winkel kunt lopen. In Hardinxveld-Giessendam en Numansdorp hebben we een kleine testbaan met diverse ondergronden, zodat je een goed beeld krijgt van hoe de schoen op diverse paden loopt. Je voelt vaak snel welke schoen het meest comfortabel is voor jou! Uiteraard adviseren we je ook over het onderhoud van de schoenen en kun je bij ons de nodige verzorgingsproducten kopen zodat je nieuwe wandelschoenen jaren mee kunnen!


Wandelweken
Wanneer je tijdens de wandelweken van dinsdag 11 tot en met zaterdag 22 juni bij ons wandelschoenen koopt, krijg je er een prachtige rugtas bij cadeau!

Ben je benieuwd welke merken wandelschoenen wij verkopen? We lichten er een paar uit!


Mountos
Mountos is een nieuw Nederlands merk dat draait om comfortabel lopen. Mountos levert bij hun wandelschoen een normale binnenzool én een extra steunzool, zodat je verzekerd bent van comfort en ondersteuning. Ons advies: begin de wandeling met de gewone binnenzool. Merk je dat je voeten vermoeid raken? Stap dan over op de extra support inlegzool en je kunt er weer tegenaan!

Meindl
Meindl is samen met Lowa één van de bekendste producenten van wandelschoenen. Dit Beierse familiebedrijf produceert nog altijd in Duitsland en combineert innovatie met het traditionele ambacht. Dit resulteert in wandelschoenen van de hoogste kwaliteit en met zeer veel comfort.

Lowa
De Lowa Graphite/Jade Innox GTX is een prachtige lichte wandelschoen met goede demping en voorzien van een ademend mesh membraam. Dat is zeker in de zomer heerlijk! Het is een allround wandelschoen, geschikt voor vele terreinen. Dankzij de hoge schacht geeft deze schoen extra steun en kun je er ook mee op heuvelachtig terrein lopen.

Naast deze merken hebben we ook Lomer, Stadler, Keen, Gabor, Joya en Xsensible en vele andere comfortschoenen voor een wandeling. Kom naar de winkel en laat je adviseren.

 

Bezoek de winkel

Blijf op de hoogte