Hoe maak ik mijn schoenen het beste schoon?

Hoe maak ik mijn schoenen het beste schoon?

Wandellaarzen Xsenible

Zorg jij goed voor je schoenen? Dan heb je er ook veel langer plezier van, maar hoe kun je jouw stappers dan het beste reinigen?

We poetsen elke dag onze tanden, wassen onze kleren, maar de verzorging van onze schoenen schiet er vaak bij in. Dat is jammer, want als je ze goed bijhoudt, heb je er echt jarenlang plezier van.

Hoe jij jouw schoenen goed kan verzorgen, zetten we in een aantal stappen voor je op een rijtje.

Oppepper geven
Zorg er eerst voor dat je heerlijke sandalen, stevige stappers, sneakers of wandelschoenen niet meer onder het vuil zitten. Dit kun je doen door dagelijks met een zachte borstel je schoenen goed af te borstelen en ze regelmatig schoon te maken met een beetje lauw water. Wil je je schoenen ook poetsen om het leer een oppepper te geven? Zorgt er dan voor dat je schoenen goed droog zijn. Laat je schoenen wel altijd op een natuurlijke manier drogen en zet ze niet onder de verwarming. Leer en stof kunnen extra uitdrogen en gaan scheuren of krimpen. Zijn je schoenen goed schoon? Als het leer vochtig is, kun je het inspuiten met een impregneermiddel of het middel met een sponsje aanbrengen. Het kunststof op je schoenen kun je ook impregneren.

Extra goed schoonmaken
Zijn je schoenen echt heel smerig na een boswandeling of een flinke regenbui? Gebruik dan lauw water met zeep of een schoenreinigingsmiddel en spoel ze daarna goed na met schoon water. Besteed bij het reinigen van je wandelschoenen extra aandacht aan de naden, knikpunten van het leer en de ruimte rond de haakjes. Borstel ook de modder uit zool.

Kleur aanbrengen
Wil je je schoenen poetsen en ze weer wat allure geven? Pak dan een katoenen doek en wat schoenpoets. Je kunt kleurloze of poets in dezelfde kleur als de schoen gebruiken. Maak vooraf het doekje een beetje vochtig en dep een paar keer in de crème. Daarna kun je de poest met ronddraaiende bewegingen in het leer van je schoenen wrijven.

Suède en nubuck
Heb je schoenen van suède en nubuck en wil je ze echt goed beschermen? Gebruik dan altijd een impregneerspray speciaal voor dit materiaal, je legt als het ware een extra laagje over de schoen waardoor er geen water en vuil in de schoen kan trekken.

Opbergen
Je kunt je schoenen het beste op een goed geventileerde, donkere en droge plaats neerzetten. Netjes naast elkaar, zodat je ze gemakkelijk kan pakken als je ze nodig hebt. 

Bezoek de winkel
In de winkel geven we je graag advies op maat voor jouw schoenen. We hebben ook onderhoudsproducten op voorraad afgestemd op jouw schoenen.

Blijf op de hoogte