Hoe onderhoud je jouw schoenen in de herfst?

Hoe onderhoud je jouw schoenen in de herfst?

Schoenen onderhouden in de herfst

In de herfst loop je met de wandelschoenen door de modder, in de regen en als het gaat ijzelen ook nog door de pekel. Zit het mee, dan loop je heerlijk in de zon. Hoe houd je dan je schoenen schoon en duurzaam, als de omstandigheden zo wisselen?

Door je schoenen dagelijks goed af te borstelen en regelmatig schoon te maken met een beetje lauw water, blijven ze lang mooi en heb je er veel en lang plezier van. Zijn je schoenen echt heel smerig, gebruik dan lauw water met zeep of een schoenreinigingsmiddel en spoel ze daarna goed na met schoon water. Besteed extra aandacht aan de naden, knikpunten van het leer en de ruimte rond de haakjes. Borstel ook de modder uit zool. Laat je schoenen nooit onder de verwarming drogen, dan kan het leer gaan scheuren en je zool droogt uit. Zijn je schoenen goed schoon? Als het leer vochtig is kun je het inspuiten met een impregneermiddel of het middel met een sponsje aanbrengen. Kunststof op je schoenen kun je ook impregneren. Bewaar je wandelschoenen op een donkere, droge en goed geventileerde plaats.

Bezoek onze winkel voor een op jouw schoenen afgestemd onderhoudsadvies. Ben je op zoek naar onderhoudsproducten? Deze kun je zowel in de winkel als in onze webshop kopen.

Blijf op de hoogte