Met goed onderhoud geniet je langer van je schoenen

Met goed onderhoud geniet je langer van je schoenen

Onderhoud wandelschoenen

Onze wandelschoenen brengen ons over de mooiste paden, zonder blaren, met droge voeten. Wat voor weer het ook is. Zon, regen, modder, zand, pekel, onze wandelschoenen doorstaan het! Maar dan moet je ze wel goed verzorgen. Hoe houd je je wandelschoenen in topconditie?

 1. Bescherming houdt je schoen langer mooi
  Voordat je je schoenen gaat gebruiken, is het belangrijk dat je ze goed beschermt en impregneert met een krachtige vuil- en waterafstotende spray. We adviseren de middelen van Collonil.
  Je wandelschoenen bescherm je met de carbon pro en carbon wax. Daarna biedt Wax leather of Wax Rustical extra bescherming voor gevette ledersoorten. Ook voor andere soorten schoenen hebben we natuurlijk ook producten beschikbaar die specifiek voor jouw materiaalsoort geschikt zijn en universele middelen.
 2. Schoonmaken na elke wandeling
  Je houdt je wandelschoenen in topconditie als je ze na elke wandeling even schoonborstelt met een droge borstel. In de winkel hebben we goede borstels voorhanden.  Als ze erg vies zijn, kun je onder de kraan het ergste vuil aan de buitenkant eraf spoelen. Gebruik liever geen zeep, omdat je daar de impregnatie mee kan beschadigen. Gebruik om de binnenkant at te nemen schoon water en een zachte doek of spons. Voldoet borstelen niet en zijn de schoenen toe aan een goede reiniging, gebruik dan Collonil Carbon Complete of Collonil Clean and Care.

   

  Drogen
  Zet je schoenen nooit bij de verwarming of in de volle zon om ze te laten drogen, maar plaats ze met de veters uit de schoenen op een droge plek, waar je kunt ventileren. Anders drogen ze uit en kan het leer zelfs gaan scheuren. Zijn je schoenen aan de binnenkant vochtig? Maak dan met keukenrol proppen die je in de schoenen doet en elk halfuur vernieuwt.

 3. Verzorgen, voeden en kleuren
  Leren wandelschoenen verzorg je goed door ze te voeden en te kleuren. Dan gaat het materiaal ook weer glanzen. Droog leer gaat helaas scheuren. Heb je het leer gevoed? Kies dan ook weer voor een goede bescherming, zoals Collonil Carbon Wax en het tegen water beschermende Collonil Carbon Pro. Hoe vaak je dat moet doen? Leer voeden kun je beter iets te veel, dan te weinig doen.
 4. Extra tools
  Met een nubuck blokje verwijder je eenvoudig vieze plekken zoals zand en modder op suède en nubuck. Ook kun je vieze en glad geworden plekjes opruwen. Glad geworden plekken kun je opnieuw ruw maken waardoor je suède of nubuck er weer netjes uitziet.
 5. Opbergen
  Zet je wandelschoenen staand neer op een geventileerde plaats. Je kan om de schoen z’n vorm te laten behouden voor een schoenspanner kiezen. Door je schoenen regelmatig te gebruiken voorkom je dat de zolen van natuurrubber uitharden en glad worden. Ruw de zool dan even op door over het asfalt te schuren met lopen of gebruik fijn schuurpapier. Heb je last van nare geurtjes in je schoen? Probeer dan schoenendeo.

 

Wil je meer weten over hoe jij je wandelschoenen goed kan onderhouden? Of weten wat de beste wandelschoenen zijn? Kom dan langs in de winkel en vraag naar onze onderhoudsproducten. We geven je graag advies.

Heb je zin om te wandelen? Wij adviseren je graag over de juiste wandelschoenen en de mooiste routes.

Blijf op de hoogte