Met Joya naar de top van de Kilimanjaro

Met Joya naar de top van de Kilimanjaro

Joya schoenen voor gezond en pijnvrij lopen

Met Joya’s wandel je gezond en pijnvrij. Dit najaar presenteert het merk een nieuwe revolutionaire zool, die zo goed is dat je er zelfs de Kilimanjaro mee kunt beklimmen!


Joya schoenen staan bekend om hun extreem goede demping. Met de nieuwe Active Technology heeft Joya hun collectie naar een nog hoger niveau getild. De nieuwe zolen bestaan uit maar liefst vijf lagen, met onder andere een zachte elastische middenzool en ongekende stabilisatie van de voorvoet. De zoolstructuur wordt afgemaakt met een rubberen buitenzool die een exceptioneel goede grip heeft. Dit alles zorgt voor optimale demping, vering, stabiliteit en grip in ieder weertype.

Kilimanjaro
Joya-oprichters Karl Müller en Claudio Minder hebben de nieuwe zool dit voorjaar getest met de beklimming van de Kilimanjaro. De 60 kilometer lange tocht overbrugt 6000 hoogtemeters en leidt door vijf verschillende klimaatzones. Van tropisch regenwoud tot permafrost. Kortom: de perfecte condities voor de ultieme test!

Geslaagd
De Joya’s aan hun voeten slaagden met vlag en wimpel. Tijdens de klim gaf de schoen alle stabiliteit en steun die ze nodig hadden, terwijl ze tijdens de afdaling profiteerden van de zachte, elastische eigenschappen die de nieuwe Active Technology zolen ook hebben. Na de afdaling gaven de mannen hun Joya schoenen aan de lokale dragers en berggidsen.

Compassion
Joya bestaat dit jaar 25 jaar. Daarom hebben ze met de klim ook geld ingezameld voor het Moeder-Kind programma van Compassion. Het Moeder-Kind-Programma steunt moeders en hun kinderen in hun gezondheids-, economische en sociale behoeften voor en na de geboorte. Zij worden begeleid tot hun eerste verjaardag, krijgen medische zorg en worden voorzien van dagelijkse benodigdheden en welzijn. Daarna worden zij overgeplaatst naar het reguliere sponsorprogramma. Met de gift van Joya kan Compassion meer dan 300 moeders en hun kinderen helpen.

Joya bij Quist Schoenen & Outdoor
De Joya najaarscollectie met de nieuwe Active Technology is natuurlijk ook bij Quist Schoenen & Outdoor verkrijgbaar. Dit najaar komen onder andere de Cadore STX W Blue en Green binnen! Zodra ze er zijn, worden ze toegevoegd aan onze webshop.

Blijf op de hoogte