Quist, uw eerste hulp bij voetproblemen

Quist, uw eerste hulp bij voetproblemen

Eerste hulp bij voetproblemen

Quist, uw eerste hulp bij voetproblemen

Soepel kunnen lopen, vrij kunnen bewegen en gaan en staan waar je wilt. Dat klinkt zo eenvoudig, helaas is dit niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel mensen hebben last van voetproblemen. Gelukkig weten velen van hen onze winkel in Hardinxveld-Giessendam te vinden voor goed advies en de juiste schoenen.

In de winkel bieden we een breed assortiment aan specialistische schoenen die niet alleen comfortabel lopen en uw voetklachten verhelpen, maar er ook heel modieus en modern uitzien.

Voor bijna elk voetprobleem bieden we een bijpassende schoen. Daarom hebben we een top drie met de meest voorkomende voetproblemen opgesteld en welke schoen we al oplossing kunnen aandragen. Natuurlijk bent u altijd van harte welkom in onze winkel voor meer advies.

1. Pijn in de hak: Hielspoor of peesplaatontsteking
Heeft u pijn in uw hiel? Bij hielspoor ontstaat er verkalking van overwerkt weefsel/been. Dit kan zeer pijnlijk zijn. Wist u dat 1 op de 10 mensen hier wel eens last van heeft. Bij peesplaatontsteking of plantaire fasciitis raken de pezen aan de voetzool ontstoken als gevolg van stress. Ook dit leidt tot hevige pijn bij het lopen. De oorzaak kan overbelasting zijn door het dragen verkeerd schoeisel op een harde vlakke ondergrond. Een verkeerde belasting of overbelasting door sporten en langdurig (stil)staan tijdens werk of overgewicht. Hielspoor kan ook het gevolg zijn van afwijkingen of veranderingen in de voet.

Om deze pijnlijke klachten te verhelpen, bieden Joya schoenen, de Xsensible of de Finnamic van Finn Comfort uitkomst. Deze schoenen hebben een speciale zool met verschillende hardheden. Tijdens de hiellanding zakt de hak weg in de zachte zool en wordt de druk van het hielbeen weggenomen. Als u de voet afwikkelt, biedt de zool juist ondersteuning onder de voetboog, waardoor ook weer druk van de hiel wordt weggenomen. Ervaar in de winkel welk model u verlichting en comfort biedt.

2. Een vergroeide grote teen: de Hallux valgus
Heeft u een grote teen die vergroeit of scheef staat? Dan heeft u te maken met een hallux valgus. Hallux betekent grote teen, valgus betekent dat de teen scheef staat in de richting van de andere tenen. Het resultaat is een knobbel bij uw grote teen.

Het is dan belangrijk om de druk in uw schoen gelijkmatig te verdelen, zodat u geen pijn heeft aan de grote teen of later artritis van het metatarsofalangeale gewricht van de grote teen (hallux rigidus) kunt ontwikkelen. Met de schoenen van Joya zorgt u ervoor dat de belasting gelijkmatig wordt verdeeld. Naast Joya zijn de modellen van Xsensible van strech-leer ook erg prettig. Zij voorkomen ook pijnlijke plekken op uw voeten. En heeft u vanwege Hallux valgus een podologische of podotherapeutische zool gekregen? Dan passen deze ook in een xsensible schoen.

3. Verstijving van uw grote teen: hallux rigidus
Bij een zwelling van het gewricht en pijn aan de basis van de grote teen spreken we van een hallux rigidus. Dan is er een verstijving van de grote teen als gevolg van slijtage (artrose). Meestal staat de grote teen rechtuit en is de functie van deze teen beperkt en pijnlijk. Door extra botafzetting rondom het gewricht (osteofyten) kan er irritatie van de huid optreden bij ruimtegebrek in de schoen, want de grote teen heeft een belangrijke functie bij de afwikkeling van de voet. Bij pijn en stijfheid kunt u de voet niet meer soepel afwikkelen.
Hoe hallux rigidus ontstaat heeft verschillende oorzaken. Dit kan door reumatische aandoeningen, artrose of ontstekingen in de gewrichtjes tussen de middenvoetsbeentjes- en/of teenkootjes. Door een lang bestaande hallux valgus of als gevolg van een breuk in het gewricht tussen middenvoetsbeen en het eerste teenkootje.

De oplossing is dan een schoen die de natuurlijke afrolling bevordert, zoals Joya en X-sensible. Deze merken stimuleren de lichaamseigen afwikkeling van de voet en door de uitstekende demping van de zool ervaart u minder pijn. De gewrichten worden ontlast, dus ook het pijnlijke teengewricht.

Wilt u zelf de schoenen proberen?
Wilt u meer weten over voetgezondheid en wat wij voor u kunnen doen met onze speciale schoenen? Bezoek dan onze winkel of maak een afspraak. Dan kijken we gericht met u mee en kunnen we u specialistisch advies geven over welke schoen het beste bij uw voet en uw voetklachten past, zodat u weer prettig kunt lopen.

Over ons
Quist Schoenen & Outdoor is gespecialiseerd in betere dames- en herenschoenen en comfortabele outdoor- en wandelschoenen. We bezitten alle benodigde kennis over voeten en de bestpassende schoenen.

Blijf op de hoogte