Waarom een goede voetmeting belangrijk is

Waarom een goede voetmeting belangrijk is

aetrex-voetscan-quist-schoenen

Onze missie is dat jij iedere dag loopt met een glimlach. Dat kan alleen als we jouw voeten geven wat ze nodig hebben. Heb je vaak blaren op je hiel? Of doen je tenen zeer? Dan is de kans groot dat jouw schoenen niet de juiste pasvorm of maat hebben. Soms merk je dit niet direct in de winkel, maar ontdek je het pas nadat je een lange dag op je schoenen hebt gelopen. Dat is zonde en vooral: onnodig. Met een uitgebreide voetmeting van onze Aetrex voetscan kun je dit voorkomen. Dankzij de meting kunnen we een goed advies geven voor de best passende schoen.

Hoe gaat zo’n voetmeting in zijn werk?
Een voetmeting is eenvoudig. Je trekt je schoenen uit. Je stapt op de Aetrex voetscanner en klaar! Op het beeldscherm staan direct de resultaten van de meting.

Wat meet de voetscanner?
Ten eerste meten we de lengte en breedte van de voet. Dit zien we op de millimeter nauwkeurig. Vanuit onze ervaring in het vak weten we dan meteen welke merken voor jou de juiste pasvorm hebben en welke lengte- en breedtemaat je nodig hebt.

De Aetrex voetscanner brengt ook de drukpunten in kaart. Dit is belangrijke informatie voor de schoenkeuze en maakt het verschil in loopcomfort. Aan de drukpunten zien we namelijk hoe de druk op de voeten is verdeeld tijdens het staan en lopen. Ligt de druk op de hielen, of de voorvoet? Of staan de voeten naar binnen gekanteld? Dit zegt veel over welke schoenen geschikt zijn voor jouw voet. Ook zien we aan de hand van de drukpunten welke inlegzool kan bijdragen aan meer loopgenot.

In Numansdorp hebben wij de nieuwe Aetrex 3D voetscan staan. Hiermee kunnen we extra metingen doen. Zo zien we bij de 3D-scan ook de hoogte van de voetboog en de wreef en kunnen we jouw looppatroon in beeld brengen. Met deze informatie kunnen we ons advies nog beter afstemmen op de behoefte van jouw voeten.

Aetrex 3D voetscan

Moet ik daar een afspraak voor maken?
Nee, dat hoeft niet! Je kunt gewoon de winkel binnen lopen en een voetscan laten maken. Onze adviseurs helpen jou na de scan bij het vinden van de juiste schoenen. Jouw voeten zijn goud waard, dus daar nemen wij de tijd voor!

Rode Loper Weken
Tijdens de Rode Loper Weken profiteer je naast de gratis voetscan ook van onze Rode Loper Actie. Nog tot en met 7 oktober krijg je bij jouw aankoop een kortingsvoucher ter waarde van € 15- die je later in het seizoen kunt verzilveren. Ook maak je met deze voucher kans op een verwenpakket ter waarde van € 75,-. Kom je vandaag nog langs?

Blijf op de hoogte