Wanneer zijn schoenen aan vervanging toe?

Wanneer zijn schoenen aan vervanging toe?

Gouden wisselweken

Lekker lopen, dat is het allerbelangrijkst. Dat doe je natuurlijk het liefst op je favoriete schoenen. Maar ongemerkt slijten deze met iedere stap die je zet. Hoe weet je wanneer het tijd is voor een nieuw paar?

Pijnklachten
Had je nooit pijn bij het lopen en heb je dat nu opeens wel? Dan kan het zijn dat bijvoorbeeld de dempende werking van de zool is afgenomen. Dit gebeurt na verloop van tijd, en is niet te voorkomen. Pijnklachten ontstaan vaak geleidelijk. Let daarom goed op en kom naar onze winkel zodra je last van jouw voeten of gewrichten krijgt. We zoeken samen een oplossing!

Natte voeten
Natte voeten, dat is een duidelijk signaal dat je schoenen aan vervanging toe zijn. Misschien zit er een scheur in de zool of heeft het bovenmateriaal zijn waterdichte eigenschappen verloren. In het laatste geval kun je een waterafstotende spray proberen, maar doorgaans betekent natte voeten: nieuwe schoenen.

Versleten binnenzool
Wanneer je de binnenzool uit je schoenen haalt, zie je precies in welke conditie deze is. Als de binnenzool slap is geworden of je ziet de afdruk van je voet in de zool staan, dan is deze aan vervanging toe. Is de schoen verder nog goed? Dan kun je bij ons in de winkel een nieuwe binnenzool kopen en heerlijk doorlopen op je favoriete stappers.

Versleten zolen
Is het profiel onder de zolen weggesleten? Dan is het tijd voor nieuwe schoenen! Met weinig profiel vermindert je grip en je loopcomfort. Het kan ook zijn dat je scheurvorming in het rubber waarneemt. Dit kan lang onopgemerkt blijven, totdat je door een plas loopt en opeens natte voeten hebt. Het is daarom raadzaam zo nu en dan naar het profiel te kijken. Slijt de hak schuin af? Laat deze op tijd vervangen zodat je comfortabel blijft lopen.

Wanneer je niet zeker weet of je schoenen inderdaad aan vervanging toe zijn, kun je ze altijd meenemen naar onze winkel. Wij nemen graag een kijkje voor je! Nog tot en met 11 maart ontvang je bij inlevering van een oud paar schoenen € 15,- korting op je nieuwe paar.

Blijf op de hoogte