Welk type en merk wandelschoen is voor mij het meest geschikt

Welk type en merk wandelschoen is voor mij het meest geschikt

Wandeladviesdagen

Tijdens de wandeladviesdagen geeft Quist schoenen & outdoor antwoord op al jouw vragen. Een van de meeste gestelde vragen die wij in de winkel krijgen is: ‘Welk type en merk wandelschoen is voor mij het meest geschikt?’

Waar wil je wandelen?
Bij Quist schoenen & outdoor hebben we heel veel verschillende soorten wandelschoenen, zodat we je altijd wel een passende schoen kunnen bieden afgestemd op jouw wensen. Want dat is eigenlijk het belangrijkste uitgangspunt. Waar wil je met jouw nieuwe schoenen gaan wandelen Op basis van jouw antwoord gaan we samen aan de slag.

Ondergrond
Op wat voor ondergrond loop je graag? Maak je boswandelingen, loop je door de polders, doe je een rondje door de woonwijk of maak je juiste graag stadswandelingen? Hoe lang ga je wandelen en hoe vaak doe je dit? We houden dan rekening met het type zool van de schoen. Wil je jouw schoenen met extra inlegzolen dragen of heb je misschien specifieke voetproblemen? Het doel is altijd een schoen te vinden die past om jouw voeten, comfortabel aanvoelt en duurzaam in gebruik is. Een schoen die je uitnodigt om te gaan wandelen.

Voetanalyse
We starten vervolgens met een voetanalyse op onze Aetrex scanner. We brengen jouw voeten volledig in beeld. We meten de lengte, breedte en de voetbelastingdruk. Welke leest (vorm van de schoen) en maat past bij jou? Is er een Aetrex-zool nodig? Welke categorie wandelschoenen past bij het gebied waar je wilt gaan wandelen?

voetscan makendetails voetscanvorm voeten zonder Aetrex zolenvorm voeten met Aetrex zolen

Soorten wandelschoenen
Er zijn verschillende soorten lage en hoge schoenen met elk hun eigen type zool. Een A-schoen is een soepele, lichte wandelschoen die ideaal is bij wandelingen over eenvoudig terrein. Een hoge B-schoen is meer geschikt voor wandelingen over moeilijker begaanbare (berg)paden en meer bagage op je rug. De zool van deze schoen is stijver, maar nog steeds buigzaam. Een hoge schacht geeft meer ondersteuning en bescherming aan je voeten en enkels.

Op zoek naar de juiste schoen
Als we al deze gegevens hebben verzameld, zoeken we samen met jou naar de juiste schoen voor jouw voeten. Om te ontdekken hoe de schoen aanvoelt op verschillende terreinen en ondergronden, laten we je over onze loopbaanweg lopen in de winkel. De loopbaanweg bestaat uit allerlei soorten materialen en hoogteverschillen. Dit pad laat jou knelpunten ervaren als je net niet de juiste schoen kiest als deze te klein of te groot is of te strak zit. Heb je de juiste schoen gevonden, dan ga je vloeiend over de loopbaanweg. Kortom, de loopbaanweg is de ideale eerste kennismaking met jouw nieuwe wandelschoenen.

Wil je eropuit op de juiste schoenen, maar weet je niet goed welke wandelschoenen voor jou geschikt zijn? Kom dan elke zaterdag in oktober naar de wandeladviesdagen of op een doordeweeks dag! Dan helpen we jou bij het vinden van de beste schoenen. Kom snel want bij aankoop van wandelschoenen ontvang je tijdens de wandeladviesdagen een gratis wandelboekje (op=op).

Blijf op de hoogte