Zo zorg je goed voor je voeten in de zomer

Zo zorg je goed voor je voeten in de zomer

Goed voor je voeten zorgen in de zomer

Zweetvoeten?
Draag een sok in je dichte schoenen! Veel mensen vinden het fijn om ’s zomers geen sokken te dragen en met blote voeten in hun sneakers te gaan. Zweet en ander vuil hechten zich dan echter direct aan de binnenkant van je schoen. De bacteriën krijgen vrij spel en er kunnen zelfs schimmels ontstaan! Wanneer je een sok draagt, vangt deze zweet en vuil op, waardoor jouw schoenen van binnen langer schoon blijven.

Wij adviseren de sneakersokken van Sockwell. Deze zijn gemaakt van Merinowol. Een super fijn en elastisch materiaal dat de temperatuur reguleert, snel droogt en niet stinkt. Kom naar onze winkel en probeer ze uit!

Stinkende schoen?
Wanneer een schoen stinkt, betekent dit dat er zich te veel bacteriën in op hebben gehoopt. Dit gebeurt extra snel wanneer je met blote voeten in je schoenen gaat. Met een Shoe Deo desinfecteer je de binnenzijde van je schoen en zorg je ervoor dat deze weer fris ruikt. Een uitkomst voor stinkende sneakers, maar vergeet ook je sandalen niet!

Vieze schoenen?
Een gedesinfecteerde schoen, is iets anders dan een schone schoen. Je kunt het vergelijken met je handen. Als je vieze handen desinfecteert, zijn de bacteriën weg, maar je handen voelen alsnog niet schoon aan. Met Bamboo Lotion kun je zowel de buiten- als de binnenkant van je schoen goed reinigen. De bacteriën verdwijnen en je maakt kort metten met ander vuil dat zich op of in jouw schoen heeft genesteld. Het natuurlijke bamboe extract hydrateert eventueel door de zon uitgedroogd materiaal én je frist meteen de kleur van suède en nubuck op. Win-win! 

Met deze tips kun je fris en hygiënisch de zomer door! Loop je tegen andere voetproblemen aan in de zomer? Kom naar onze winkel in Hardinxveld-Giessendam of Numansdorp voor advies.

 

Blijf op de hoogte