Zomervakantie, wandelvakantie!

Zomervakantie, wandelvakantie!

Zomervakantie, wandelvakantie!

Wandelschoenen aan, en gaan! Dat is ons motto voor de zomervakantie. We vinden het heerlijk om af te reizen naar een mooi wandelgebied en daar alle mooie paden te verkennen. Ben je op zoek naar mooie wandelbestemmingen? Dan geven we je graag een paar tips!

Le Parc National des Écrins
Een van onze favorieten is Les Écrins. Dit nationale park in de Franse Alpen ligt tussen Grenoble, Briancon en Gap. Je hebt er werkelijk prachtige wandelroutes, van korte tochten tot meerdaagse routes. Je kunt bijvoorbeeld naar het grote bergmeer Lac Lauvitel lopen, of naar de watervallen bij Le Bourg-d’Oisans. Voor een adembenemend uitzicht wandel je naar het Plateau du Emparis. Je kijkt vanaf hier over de hoogste toppen van het gebied. En die zijn niet mis; de Barre des Ecrins torent met zijn 4.102 meter fier boven alle toppen uit. Bezoek je een stadje of een markt, dan loop je heerlijk op je Joya’s.

Parque de Vanoise
Parque de Vanoise is een ander pareltje in de Franse Alpen. Of beter gezegd: parel. Dit is een van de grootste nationale parken van Frankrijk. De flora en fauna zijn er prachtig. Je kunt er steenbokken, gemzen, steenarenden en lammergieren spotten. Een van onze favorieten tochten is de route naar de col de la Vanoise en de pittige maar ontzettend mooie wandeling naar het Lac des Vaches. Je kunt ook een stukje van wandelroute GR5 lopen! Benieuwd wat voor schoenen je hiervoor nodig hebt? Lees alvast onze tips, of kom naar onze winkel voor advies.

De Franse Pyreneeën
Wij houden van bergen! Naast de Franse Alpen zijn ook de Franse Pyreneen een aanrader. Hier zijn de landschappen even divers. Je vindt er prachtige watervallen, hooggelegen bergmeren, lieflijke paadjes door met mos bedekte bossen. En het mooie is, wanneer je bij de kust blijft, kun je wandelingen in de bergen combineren met een dagje naar het strand. Een heerlijk idee toch, om na een lange wandeling je wandelschoenen in te ruilen voor Reef slippers en lekker te pootjebaden in zee?

Tips: wil je met een Nederlandse gids de regio verkennen? Maak dan kennis met Chez Judith.

West Highland Way
Ben je niet zo van Frankrijk? Dan is de West Highland Way in Schotland een aanrader. Een meerdaagse wandeltocht van het plaatsje Milngavie tot aan Fort William (154 kilometer). Onderweg kun je in B&B’s slapen en er zijn bedrijven die je bagage iedere dag naar de volgende stop brengen, zodat je met alleen een dagrugzak kunt lopen. De goed bewegwijzerde route begint in een lieflijk laagland. Vervolgens loop je via het prachtige Glen Coe iedere dag verder de ruige highlands in. Smaakt het naar meer? Je kunt vanaf Fort William door wandelen naar Inverness.

Vergeet niet na je wandelingen je schoenen goed te reinigen. Wanneer je bergschoenen op de juiste manier verzorgt, gaan ze jaren mee! Je vindt hier een aantal tips. Natuurlijk ben je ook welkom in onze winkel. We helpen je graag bij het uitzoeken van de perfecte schoen voor jouw bergavontuur en geven je tips mee voor het onderhoud.

 

Blijf op de hoogte