Wandelschoenen kopen tips | Quist Schoenen & Outdoor
Wandelschoenen op maat

De beste tips voor het kopen van wandelschoenen

Heb je besloten wandelschoenen te kopen en kun je hierbij wel wat tips gebruiken? Dan ben je bij Quist Schoenen & Outdoor aan het juiste adres. Wij zijn namelijk een winkel waar je wandelschoenen en diverse andere outdoorschoenen kunt aanschaffen. Met de juiste wandelschoenen kun je kilometers comfortabel lopen, zonder last te krijgen van jouw voeten en rug.

Wandelschoenen kopen tips

Wandelschoenen kopen: de tips van onze experts

Wanneer je overtuigd bent van de voordelen van wandelschoenen, is het belangrijk om na te gaan waar je ze precies voor nodig hebt. Wanneer je dit weet, weet je hoe je de beste wandelschoenen kiest die passen bij jouw wensen. 

Onze tips: hierop moet je letten als je wandelschoenen gaat kopen:

  • Als allereerste is het belangrijk om te bepalen voor wat voor soort activiteiten je de wandelschoenen nodig hebt. Voor lange wandeltochten heb je namelijk andere wandelschoenen nodig dan voor bijvoorbeeld een meerdaagse trekking.
  • Een andere belangrijke factor om over na te denken is of je zomer- of winterwandelschoenen wilt aanschaffen. Het verschil tussen beide zit hem in de voering. Winterwandelschoenen zijn namelijk een stuk meer gevoerd dan de zomerse varianten. De winterwandelschoenen houden je voeten warm, terwijl de zomerwandelschoenen jouw voeten beter ventileren.
  • Vervolgens is het belangrijk om te bepalen of je hoge of lage wandelschoenen wilt aanschaffen. Hoge wandelschoenen geven meer steun op zwaarder terrein, terwijl lage wandelschoenen juist meer bewegingsruimte geven op vlak terrein.
  • Wanneer je snel koude voeten hebt of verwacht dat je over drassige terreinen gaat wandelen, kunnen waterdichte wandelschoenen een uitkomst zijn. De meeste wandelschoenen worden waterdicht gemaakt met Gore-Tex. Maar heb je juist snel last van zweterige voeten, dan is het beter om voor een goed ademende wandelschoen te kiezen. Waterdichte wandelschoenen zijn over het algemeen zwaarder en hebben meer verzorging nodig dan wandelschoenen die dat niet zijn.

 

Wandelschoenen op maat

Wanneer je bovenstaande keuzes gemaakt hebt, is het tijd om de wandelschoenen te gaan passen. Een veelgestelde vraag is of je wandelschoenen een maat groter moet kopen. Dat is inderdaad zo. Tijdens het passen moet je nog een vinger tussen de hak kunnen steken wanneer je de veters los hebt. Belangrijk is natuurlijk ook wel dat je de wandelschoenen niet te groot of te breed koopt. Op zoek naar brede wandelschoenen? Ook dan kun je bij ons terecht. Daarnaast zijn onze wandelschoenen ook geschikt voor steunzolen

Wandelschoenen inlopen

Het inlopen van wandelschoenen kost tijd, zelfs voor de beste schoenen. In het begin kunnen jouw nieuwe wandelschoenen pijn doen. Hierdoor is het belangrijk om ze geleidelijk aan in te lopen en passende wandelsokken te kiezen. Eventueel kun je jouw wandelschoenen ook laten oprekken.

Koop jouw wandelschoenen online

Bij Quist Schoenen & Outdoor vind je zowel wandelschoenen voor dames als voor heren. Wil je graag meer weten over de beste wandelschoenen of wil je advies over welke wandelschoenen het beste bij jouw voeten passen? Neem dan eens een kijkje in onze winkel in Hardinxveld-Giessendam. Hier kun je proeflopen en verschillende merken uitproberen. Wij nemen altijd de tijd om jou te helpen en geven je graag tips welke wandelschoenen je het best kunt kopen.

Heb je vragen? Bel dan naar 0184 701 539, stuur een e-mail naar info@quistschoenen-outdoor.nl of vul het contactformulier in.

Kom naar de winkel

Blijf op de hoogte