Wandelen in de herfst: met deze schoenen houd je droge voeten!

Wandelen in de herfst: met deze schoenen houd je droge voeten!

Wandeling in de herfst

De herfst is een prachtige tijd om te wandelen. Lekker naar buiten, de bossen in, genieten van de kleurenpracht en vallende bladeren, walnoten rapen. Van zo’n wandeling laad je weer helemaal op. Ook als wat minder weer is! Het geheim: goede schoenen.

In de herfst is de kans groot dat je door regen, wind, modder en plassen loopt. Drogen voeten zijn dan een must. Daarom is het goed om in de herfst GORE-TEX® wandelschoen te dragen.

GORE-TEX® wandelschoenen hebben een membraan waardoor ze winddicht, ademend en zo goed als waterdicht zijn. Dit houdt je voeten droog tijdens een regenbui. Loop je door heel nat en hoog gras, dan kan het wel zijn dat je sokken vochtig worden. Het materiaal heeft een groot ademend vermogen, waardoor je minder last hebt van transpiratie.

Lowa
Lowa wandelschoenenEen van onze favoriete wandelmerken is Lowa. Nieuw in de collectie dit najaar is onder andere de Lowa Delago GTX LO. Een robuuste wandelschoen die zich zowel in de bergen als op modderpaden bewijst. Dankzij de Vibram-buitenzool heb je optimaal grip en met de GORE-TEX binnenvoering houd je droge voeten.

Meindl
Meindl wandelschoenenNog zo’n topschoen voor de herfst is de Meindl Tonale GTX. Een lichtgewicht schoen met een sportief uiterlijk. De zool heeft een soepele afwikkeling en een goede demping, wat het wandelcomfort vergroot. Natuurlijk heeft deze schoen ook een GORE-TEX binnenvoering. Dat maakt de Meindl Tonale geschikt voor alle herfstwandelingen!

Joya
Joya wandelschoenenWandelen kan ook op Joya, het merk dat een glimlach op je gezicht tovert. De schoenen van Joya staan bekend om hun fantastische demping en goede voetbed, waardoor ook mensen met voet-, knie- en heupklachten met Joya weer plezier beleven aan lopen. Joya heeft nu ook een collectie wandelschoenen, zoals de Sierra STX. Een robuuste, maar lichte veterboot outdoorschoen. Het ademende Sympatex membraam en waterdichte constructie houdt de voeten droog. Natuurlijk heeft deze schoen ook de Joya Active zooltechnologie en een buitenzool speciaal voor outdooractiviteiten.

Keen Targhee III Mid
Keen Targhee wandelschoenBescherming tegen de elementen vind je ook in de najaarscollectie van Keen. Met de middelhoge wandelschoen Targhee III Mid kun je zo de bossen in. Deze wandelschoen heeft een bovenwerk van milieuvriendelijk premium waterdicht leer, terwijl de voering is gemaakt van ademende mesh met een gepatenteerd waterdicht en ademend membraam.

Xsensible
Xsensible Stretchwalker wandelschoenNog zo’n wandelschoen die werkelijk fantastisch loopt is de Xsensible Stretchwalker. Xsensible baseert haar ontwerpen op het balansprincipe van de oude traditionele Japanse houten slipper. Dat geldt voor de modecollectie, en ook voor de collectie Stretchwalker hikingschoenen. De schoenen geven een optimale loopervaring en dragen bij aan een betere lichaamshouding. De Stretchwalker voelt robuust, biedt stevige bescherming tegen alle weersinvloeden en zit mede dankzij het stretch-materiaal comfortabel. Bonus: ze zien er ook nog eens mooi uit!

Wil je deze herfst wandelen? Begin dan bij Quist Schoenen & Outdoor. Jouw wandelspecialist met voor iedere voet en voor iedere wandeling de juiste schoen! Bezoek ons tijdens de wandeladviesdagen in oktober en ontvang bij aankoop van wandelschoenen een wandelboekje cadeau!

Blijf op de hoogte